Studio033 aan de mode!

Campagne shoot met de Studio033: zomercollectie Lucky No.7

Lucky No.7 is een stoer modemerk voor kinderen van 0-8 jaar. Onlangs schoten we de foto’s voor de zomercollectie van 2018. Maar hoe ziet zo’n shootdag er nu eigenlijk uit van een fotograaf? In deze Blog nemen we je mee naar een dagje shooten voor dit coole kindermodemerk.

De dag begint..

Goedemorgen! We hebben een lange shootdag voor de boeg, dus we gaan vroeg uit de veren. Bij onze fotostudio in Amersfoort laden we de auto’s vol. Er gaan onder andere lampen, reflectoren, softboxen, paraplu’s, de laptop en uiteraard de camera mee. Voor we vetrekken doen we nog een laatste check of alles is ingeladen. Zodra we hier zeker van zijn, kunnen we vertrekken. Op naar Lucky No.7!

Bij de klant..

Nadat we met de volgeladen auto’s bij de klant zijn aangekomen, kunnen we beginnen met opbouwen. Eerst bespreken we hoe de opstelling eruit moet gaan zien, en vervolgens beginnen de assistenten met het opbouwen van de set. Onze fotograaf, Thomas, bespreekt ondertussen onder het genot van een kop koffie de kledingsetjes en de planning voor de dag.

Daar komen de modellen..

Het is heerlijk weer, en de modellen verzamelen zich dan ook buiten. Hier is een mooie tent opgezet met wat lekkers, limonade, koffie en thee voor de ouders en kinderen. De stylist gaat aan de slag met het doorpassen en aankleden van de kinderen en ook aan het haar van de kinderen wordt gedacht.

Aan de slag met fotografie!

Na het maken van de proefopnames kan het echte fotograferen beginnen. De kinderen worden om de beurt gefotografeerd en spelen ondertussen lekker buiten. Alle foto’s worden uitgelicht met mooi flitslicht. Er moeten minimaal 35 kledingsets op één dag gefotografeerd worden, hier is echt teamwerk voor nodig.

Verlegen kinderen

De modellen doen het stuk voor stuk super goed. Thomas speelt tijdens het shooten ook goed in op de verschillende karakters van de kinderen. Zo komt er op een gegeven moment een heel verlegen meisje aan de beurt. Thomas besluit dat iedereen de set moet verlaten en bedenkt samen met het meisje een spelletje waarbij ze allebei springen. Vervolgens roept Thomas één van de assistenten erbij om tijdens het springen foto’s te maken. Na een tijdje is het meisje zo op haar gemak gesteld, dat Thomas zelf de camera weer over kan nemen. Soms moet je de planning een beetje omgooien om de kinderen te helpen.

Nabewerking van de modeshoot

Als de lange maar leuke shootdag erop zit, betekent dat niet dat we klaar zijn. Ook de nabewerking is een belangrijke fase. Vandaag hebben we de zomercollectie van 2018 geschoten, omdat ze in de mode altijd ver op de seizoenen vooruit lopen. De collectie gaat nog in productie en het kan dus zo zijn dat er nog kleine dingen veranderen. Zo kan een bruin kraagje bijvoorbeeld ineens wit worden. In dit geval moeten we dit ook bijwerken op de foto.

Tagged: , , , , , , , , , , ,